Joomla TemplatesWeb HostingFree Money
Αρχική » Προϊόντα » Σύστημα τοπικής εφαρμογής ΒΟΝΡΕΤ 6LT / 9 LT κατάλληλο για μαγειρια - κουζίνες- εστιατόρια-ψησταριές κατηγορία F.

Προϊόντα

 
Πυροσβεστικά Είδη Πυροσβεστήρες VELOS

Σύστημα τοπικής εφαρμογής ΒΟΝΡΕΤ 6LT / 9 LT κατάλληλο για μαγειρια - κουζίνες- εστιατόρια-ψησταριές κατηγορία F.


ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΒΟΝΡΕΤ F class solution

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΝΡΕΤ

 

Είναι πλέον το μοναδικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα και χωρίς περιορισμούς για κατάσβεση σε όλες τις κατηγορίες πυρκαγιάς   Α, Β, F, C, με η χωρίς την παρουσία ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση πυρανίχνευσης για τη λειτουργία του.

Λειτουργεί αυτόματα και χειροκίνητα όπως τα μέχρι σήμερα συστήματα καταιόνησης (sprinklers) τοπικής εφαρμογής.

Είναι το ισχυρότερο υλικό σε πιστοποιημένες κατασβεστικές ικανότητες.

Μπορεί να αντικαταστήσει τα αντίστοιχα μέχρι σήμερα συστήματα σκόνης λειτουργώντας με την ίδια λογική μεταλλικών σωληνώσεων με sprinklers και δοχείο 6 ή 9 λίτρων που θα περιέχει πλέον υγρό BONPET. (Πρέπει απαραίτητα να γίνει έλεγχος της υπάρχουσας εγκατάστασης από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας και μηχανικό, για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα της και η απαιτούμενη ποσότητα υλικού).

Είναι ΜΗ Τοξικό και Βιοδιασπώμενο υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον (OZONE FRIENDLY).

Δεν προκαλεί πρόσθετες ζημιές όπως πχ. η σκόνη. (Όπου πέσει το υγρό ΒΟΝΡΕΤ μπορούμε να το καθαρίσουμε απλά και εύκολα με ένα πανάκι).

Το υγρό ΒΟΝΡΕΤ δεν βλάπτει ούτε τον άνθρωπο, ούτε τα ζώα και είναι ακίνδυνο για τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την παρουσία ανθρώπων κατά την διαδικασία της κατάσβεσης.

Βάσει των γενικών χαρακτηριστικών του, το υγρό BONPET όπου πέσει δεν επιτρέπει αναζωπύρωση της φωτιάς (επανάφλεξη), λόγω της δεύτερης ενέργειας στην διαδικασία κατάσβεσης που διαθέτει

 

Το υγρό BONPET είναι εγκεκριμένο από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος σε συστήματα τοπικής εφαρμογής για χρήση σε θερμές επιφάνειες (70483 Φ.701.6 της 7/1/2009). Είναι καταχωρημένο στο Γενικό Χημείο του Κράτους από το 2008 και δεν ταξινομείται ως επικίνδυνο χημικό σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το υλικό ΒΟΝΡΕΤ είναι κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες φωτιάς και πιο συγκεκριμένα :

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Α  (ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

ξύλο και οποιοδήποτε προϊόν ξύλου, έπιπλα, πριονίδια, ξερόχορτα, προϊόντα από μπαμπού κλπ

υφάσματα βαμβακερά μάλλινα και συνθετικά, τάπητες και χαλιά, κουρτίνες, χάρτινα προϊόντα, ταπετσαρίες, στρώματα κλπ

ελαστικά και προϊόντα από φυσικό ή τεχνητό ελαστικό,πλαστικά υλικά όλων των ειδών

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  Β   (ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

πετρέλαιο, βενζίνη, κηροζίνη, εύφλεκτα υγρά, χρώματα και βερνίκια με οργανικά διαλυτικά, οινόπνευμα, διαρρέουσες χημικές ουσίες ορυκτέλαια κλπ

έλαια κάθε μορφής  (χημικά συνθετικά)

ελαστικά, πλαστικά ή συνθετικά υλικά, τα οποία λιώνουν με την επίδραση της θερμότητας και φλέγονται σαν ρευστά ( PE , PP , παραφίνη)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  F  (ΕΛΑΙΑ)

Μαγειρικά έλαια, λίπη κλπ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  C   (ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

Εύφλεκτα αέρια : φυσικό αέριο, προπάνιο - βουτάνιο UNP ),ασετιλίνη, φωταέριο, υδρογόνο ,…

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι πυροσβεστήρες ΒΟΝΡΕΤ  τοπικής εφαρμογής είναι χωρητικότητας 6 λίτρων και  9 λίτρων.Ο πυροσβεστήρας Σ.Τ.Ε. των 6 λίτρων προτείνεται για εγκαταστάσεις που έχουν έως τρία (3) sprinklers σε μέγιστο μήκος σωληνώσεων έως τρία (3) μέτρα , ενώ ο πυροσβεστήρας Σ.Τ.Ε. των 9 λίτρων προτείνεται για εγκαταστάσεις που έχουν έως πέντε (5) sprinklers σε μέγιστο μήκος σωληνώσεων έως τέσσερα (4) μέτρα.. Για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις προτείνεται συνδυασμός των ανωτέρω αναλόγως με το μέγεθος της εκάστοτε εγκατάστασης και φυσικά της μελέτης του υπεύθυνου μηχανικού.Όλες οι εγκαταστάσεις με τα sprinklers  για την αυτόματη λειτουργία θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι από σιδηροσωλήνες (γαλβανισμένες ή ανοξείδωτες κατ΄ επιλογή του πελάτη).

 

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ BONPET

 

Όταν το υγρό ΒΟΝΡΕΤ έρθει σε επαφή με την φωτιά, πρώτα παράγει ψύξη ρίχνοντας το θερμικό φορτίο κάτω από το σημείο ανάφλεξης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ) τα οποία  δεσμεύουν τοπικά το οξυγόνο παράγουν διοξείδιο σπάζοντας έτσι την αλυσίδα της φωτιάς. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το Μοναδικό υλικό που έχει Δεύτερη ενέργεια στην κατάσβεση πυρκαγιάς, διότι  όπου πέσει το υλικό  αφήνει ένα λεπτό στρώμα σε μορφή αφρού που η χημική του σύσταση  δεν επιτρέπει την επανάφλεξη της φωτιάς.


   Επισκέψεις: 2227